Qui sóc

ELISABET RODRÍGUEZ PIÑERO. Antropòloga Familiar Sistèmica.

Llicenciada en Antropologia. Terapeuta Gestalt i Rogers. Diplomada en Educació per la Pau. Co-fundadora de l’Espai d’Educació Viva l’Albada. Integrant del Tritó del Baix Montseny: formació i acompanyament en prevenció d’addiccions i gestió emocional. Creadora de l’espai terapèutic La Cova de les Dones. Constel·ladora Familiar. Doula.

Trajectòria formativa:

La relació entre éssers humans i l’entorn, així com la recerca d’allò que ens mou i guareix, ha estat el meu interès principal des de ben aviat. Vaig iniciar el camí amb la Sociologia el 2001, on vaig poder copsar la societat des de fora i el gran entramat que a vegades ens allunya de la nostra part més essencial. Un cop d’ull a certs comportaments i dinàmiques socials que ens afecten, moltes vegades sense tenir-ne consciència.

El 2004 vaig sentir la necessitat de quelcom més qualitatiu i vaig fer camí cap a l’Antropologia. Així vaig poder descobrir formes de fer i entendre la vida molt diferents. Em va ajudar a desenvolupar una visió amplia sobre les persones, la cultura i la nostra relació amb l’entorn.

El 2008 vaig iniciar un Postgrau en Cultura de Pau on vaig poder treballar la mediació i ampliar la meva mirada davant dels conflictes a petita i gran escala.

El 2010 vaig trobar la formació que cercava: Teràpia Centrada en la Persona (o Rogers). Aquí a través de molta pràctica vaig desenvolupar i afinar la meva forma de ser i estar davant les persones, els grups i les relacions, a nivell terapèutic i a nivell personal.

El 2011 vaig iniciar Teràpia Gestalt on vaig acabar d’integrar tècniques d’aprofundiment en l’acompanyament a les persones.

Aquests darrers anys m’he format en Constel·lacions familiars, on he obert la meva mirada davant els processos humans i els sistemes dels que formem part. En la formació hem treballat amb la base de la Bioneuroemoció i El Desdoblament del Temps.

Amb la formació de Doula he redescobert i despertat memòries ancestrals del camí d’arribada a la Vida. I en l’acompanyament que he rebut durant el meu embaràs, part i post-part, he pogut sentir l’amor, la tendresa i la presència respectuosa d’una companya Doula que ha nodrit la  confiança en cada una de les passes que he sentit donar com a mare, com a parella i com a família.

Fa al voltant de 15 anys que treballo amb infants i adolescents. Vuit anys que camino de la mà de l’educació respectuosa (En espais familiars i espais particulars). Nou anys acompanyant grups i set amb teràpia individual. Actualment les constel·lacions familiars ocupen un espai significatiu a la meva vida professional i a la meva forma d’entendre el món.

Si vols pots mirar aquest vídeo que em van fer el mes de setembre de 2018: Elisabet i Mirades de Vida a la II Fira de la Saviesa.

Encantada d’acompanyar persones amb desig i voluntat de caminar a través del gaudi i disposades a confiar en la pròpia saviesa interna.