Constel·lacions Familiars

Les Constel·lacions Familiars ens donen una clau per a sortir de patrons i situacions doloroses que es repeteixen al llarg de la nostra vida. Ens donen una nova mirada comprensiva i inclusiva que endreça i va alleugerint les càrregues familiars. A través del reconeixement, la mirada i el respecte per les vivències dels nostres avantpassats/des, anem teixint un nou camí ampli i alliberador cap a la Vida, cap allò que realment ens fa sentir vives. I podem, finalment, acollir i integrar els dons i les virtuts que ens arriben de totes elles. Integrant també, la ombra i convertint-la en una força per a la nostra vida.

Les constel·lacions familiars ens retornen l’ordre, la serenitat i el benestar que moltes vegades cerquem en el nostre dia a dia. Des de la senzillesa. Des de l’ordre natural. Assentint a la Vida tal com Es, des de la presència i l’actitud inclusiva. Des del servei i entrega a la Vida, al gaudi.

Cada persona que ens trobem, camina acompanyada del seu sistema familiar. Al llarg del dia ens trobem amb diferents sistemes familiars. Cadascun ressonarà d’una forma o una altra amb nosaltres. Als tallers de constel·lacions familiars tenim en compte aquest fenomen i els camps morfogenètics que envolten cada sistema familiar, cultura i país.

Bert Hellinger, creador de les Constel·lacions Familiars, descriu tres principis que regulen i condicionen el sistema familiar. El principi de la Inclusió (tot el que s’exclou genera dolor), Els Ordres de l’Amor (els que arriben primer tenen prioritat sobre els que arriben més tard) i el principi de l’Equilibri entre el Donar i Rebre.

 “Quan d’aquesta manera s’estableix un ordre a la família, la persona pot sortir d’ella i seguir el seu camí sentint el recolzament de la mateixa. Només quan reconeix el vincle amb la família i compren i comparteix la responsabilitat, la persona pot sentir-se lliure per a continuar el seu propi i particular camí, sense por a que el passat l’atrapi i sigui una càrrega”

Bert Hellinger

Què hi passa a un taller?

Ens trobem amb un grup de persones en cercle. Li expliquem (en intimitat) a la persona que facilita el taller allò que ens agradaria transformar o resignificar de les nostres vides. Se’ns proposarà escollir a algunes participants per a representar els personatges/elements principals de la nostra consulta. Donarem un descans a la ment. El cos i les sensacions ens guiaran. Cada representant anirà trobant el lloc més adequat per a mostrar-nos allò velat, moltes vegades pel nostre dolor o el dels nostres avantpassats. Des d’aquí acollirem cada gest, cada sensació, cada imatge. Deixant que l’inconscient vagi restablint els esdeveniments internament i trobant la millor manera de resignificar les experiències. Algunes frases ens ajudaran a despertar la comprensió i la resolució dels nostres conflictes quotidians.

El treball de les constel·lacions familiars és un treball de respecte, amor i agraïment. Té en compte a cada una de les persones del nostre sistema familiar. Acull i acompanya des de la confiança del que És, honrant i agraint cada persona i esdeveniment i respectant profundament l’ordre familiar. Donant espai a la saviesa interna de cada una de les persones.

La major part del que fem està condicionat per experiències en temps passats, ja siguin nostres o de les persones que ens antecedeixen. Hi ha una força que ens mou. El nostre arbre busca maneres de continuar la Vida. Té memòria. I en moltes ocasions ens mobilitza o ens aparta de llocs o situacions que ens serien beneficioses. Potser va succeir quelcom dolorós en algun moment del passat relacionat amb aquest tema?

T’agradaria abraçar, transcendir i resignificar situacions conflictives de la teva vida? Vols venir a constel·lar? Vols venir com a representant i anar guanyant presència, benestar i comprensions per a la teva vida?

Vols transformar creences? Situacions difícils que es repeteixen en el temps? Relacions de parella? Situació laboral? Abundància econòmica? Fills/es? Alguna dolència física?

Et convido a recordar la teva Alegria Natural amb les Constel·lacions Familiars Autoreferents.

 ∴ Pots venir a constel·lar en grup i en sessions individuals ∴

constel·lacions